Maserati

Officine Alfieri Maserati is opgericht op 1 december 1914 in Bologna, Italië. Sindsdien heeft Maserati een consequent belangrijke rol in de geschiedenis van de sportwagen cultuur en de ontwikkeling ervan gespeeld.

Maserati 4200

Bijna een eeuw van de activiteit heeft geleid tot prachtige resultaten zowel op de weg en het circuit. Ze hebben bijgedragen aan de bouw van het karakter en de persoonlijkheid van het merk.

Er zijn meerdere belangrijkste mijlpalen in de geschiedenis van het Maserati merk. Deze omvatten oa. de 246.029 kmh wereld snelheid record van Borzacchini in 1929, in 1957 bij het F1 World Championship titel door Fangio won op het stuur van de 250F, en de meer recente lancering van de nieuwe 405 pk GranTurismo in Genève in maart 2007.

Echter, Maserati's geschiedenis omvat meer dan haar glorieuze sportieve prestaties en de lancering van de grootse weg auto's. Het bedrijf heeft zich ook industrieel ontwikkeld
door de jaren heen.

De verplaatsing van Bologna naar de huidige plaats in Viale Ciro Menotti, Modena, in 1940 en de overname door Ferrari, voltooid in 1997, zijn slechts twee voorbeelden van de vele belangrijke gebeurtenissen in de ontwikkeling en de uitbreiding Maserati's strategieën en de lancering van haar nieuwe auto's.